0

NEE! Tegen voedselverspilling – 4x recepten met chocolade rijstcrisps

Voedsel kan van een duurzame bodem komen, duurzaam verwerkt worden en duurzaam verpakt worden. Maar hoe duurzaam is het nog als dit product in de afvalbak terecht komt? Ondanks dat wij zorgvuldig inkopen, blijven er wel eens producten over. Deze verpakken wij en zetten we voor een fijn prijsje in onze webshop zodat jij er iets lekkers mee kunt maken voordat het te laat is! Het eerste product dat we onder deze #verspillingsvrij lijn uitbrengen zijn Chocolade Rijstcrisps: knapperige rijstcrispies met een heerlijke chocoladesmaak. Benieuwd wat je ermee kunt maken? Hieronder vind je 4 heerlijke recepten met deze Chocolade Rijstcrisps!

Banaan lolly’s met choco crisp topping

  • 2-3 grote bananen

  • 150 gram pure chocolade

  • 15 gram Choco Crisps

  • 10 gram pecannoten

  • 4-6 ijslolly-stokjes

VOOR 4-6 IJSLOLLY’S

Snijd de chocolade in stukjes en hak de pecannoten fijn. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer de choco crisps en pecannoten door de gesmolten chocolade. Giet de chocolade in een hoog glas.

Pel de bananen en snijd ze doormidden. Steek in elke halve banaan een stokje. Dip de bananen in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade uitharden. Bewaar de banaan lolly’s in de koelkast.

Granola met choco crisp en pistache noten

  • 120 gram havervlokken

  • 100 gram choco rijst crisps

  • 35 gram ahornsiroop

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 35 gram zonnebloem-, raapzaad- of kokosolie

  • 2 eetlepels water

  • 1 zakje vanille suiker

  • ½ theelepel zout

  • NA HET BAKKEN:

  • 40 gram chocolate chips

  • 40 gram pistache noten (of andere noten naar keuze)

VOOR 6 PORTIES

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng in een grote kom de havervlokken, choco rijst crisps, vanille suiker, cacaopoeder en het zout. Meng in een andere kom de ahornsiroop, olie en het water. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.

Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel hier de granola overheen. Zet de granola in de oven en bak deze 15 minuten.

Laat de granola buiten de oven goed afkoelen. Hak de pistachenoten grof. Verdeel de pistache noten en chocolate chips over de granola. Bewaar de granola in een afgesloten pot.

Choco crisp toetje met rood fruit

  • 250 gram sojadessert chocolade

  • 250 gram rood fruit naar keuze (zoals aardbeien, frambozen en rode bessen)

  • 150 gram kokosyoghurt

  • 80 gram choco crisp

VOOR 4 PERSONEN

Verdeel de helft van de choco crisp over 4 glaasjes. Leg daarop een laagje sojadessert chocolade. Vul aan met wat vers rood fruit en de andere helft choco crisp. Eindig met een laagje kokosyoghurt. Garneer de toetjes eventueel met wat extra rood fruit.

Brownies met choco crisp fudge

  • 150 gram aquafaba (het vocht uit een potje kikkererwten)

  • 180 gram rietsuiker

  • 40 gram cacao

  • 180 gram bloem

  • ½ zakje bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • ½ theelepel zout

  • 200 gram pure chocolade

  • 100 milliliter neutrale olie zoals zonnebloemolie of koolzaadolie

  • VOOR DE CHOCO CRISP FUDGE LAAG

  • 30 gram gezouten pinda’s

  • 80 gram chocolade

  • 65 gram pindakaas

  • ½ eetlepel (plantaardige) boter

  • 65 gram choco rijst crisps

  • Extra: een vierkant bakblik van 20×20 cm en een vel bakpapier

VOOR 16 STUKKEN

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de met bakpapier. Maak vervolgens de brownie als volgt. Klop het kikkererwtenvocht en de suiker met een mixer luchtig totdat het schuim wit wordt. Meng de cacao, bloem, bakpoeder, vanillesuiker en het zout in een kom. Zeef het mengsel en voeg het dan toe aan het schuim. Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het schuim. Smelt de chocolade en meng het met samen met de olie door het beslag.

Doe het beslag in de bakvorm en bak in het midden van de oven 25-30 min. Laat de brownie vervolgens goed afkoelen in het bakblik.

Als de brownie helemaal is afgekoeld kun je de choco crisp fudge topping maken. Dat doe je als volgt: Snijd de chocolade fijn. Doe deze samen met de pindakaas en boter in een pan. Verwarm al roerende tot alle chocolade is gesmolten. Haal de pan van het vuur en voeg de pinda’s en choco crisp toe. Roer deze goed door de chocolade.

Verdeel de fudge topping over de brownie en zet deze vervolgens in de koelkast om uit te harden (als je wat van het chocolade fudge mengsel over hebt, kun je dit in hoopjes op een vel bakpapier leggen en laten uitharden, je krijgt dan knapperige pindarotsjes).