0

Meesters van De Halm x Havermoutje

Wie zijn wij?

Meesters van de Halm werd als Graanpletterij de Halm in 1977 opgericht met als doel biologische granen van hoofdzakelijk Nederlandse bodem te verwerken. De Halm kan dan ook met recht één van de grondleggers genoemd worden voor de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli’s.

Wie is Havermoutje?

Mathijs Kok en Pascalle Bonnier tonen in hun boek Havermoutje in 70 recepten de talrijke mogelijkheden voor het kokkerellen met haver. Van brood tot burger en van pasta tot pannenkoek. Voor elk moment op de dag is er een havermoutje! Vanaf nu zijn er nog meer variaties en mogelijkheden door de havergrutten en de haverzemelen.

Waarom is deze samenwerking zo speciaal?

Havermoutje en Meesters van de Halm gaan een bijzondere samenwerking aan om Havergrutten, ook wel steel-cut-oats genoemd en haverzemelen op de markt te brengen. De Halm heeft alle machinerieën in huis om dit product te maken en Pascalle en Mathijs brengen allerlei recepten, ideeën en inspiratie in via hun instagram account zodat iedereen met de havergrutten en zemelen direct aan de slag kan.

Waarom zijn havergrutten zo speciaal/gezond?

Havergrutten zijn haverkorrels gesneden in kleine stukjes. Doordat de havergrutten niet geplet zijn zoals de bekende havermout behouden de grutten de volle, rubuuste haversmaak en hebben ze bovendien een bijzondere bite. Havergrutten zijn een volkoren product. Dat betekent dat alle gezonde ingrediënten in het eindproduct aanwezig blijven. Haver staat bekend om zijn hoogwaardige eiwitten, langzaam verterend zetmeel, veel onverzadigde vetzuren, bijzondere voedingsvezels en specifieke anti-oxidanten. Daarom kun je Havergrutten beschouwen als een superfood, en dan ook nog gewoon van Nederlandse bodem.

Waarom zijn haverzemelen zo speciaal en gezond?

Zemelen zijn het buitenste laagje van graankorrels. Bij haver bevatten ze de grootste hoeveelheid voedingsvezels (beta-glucanen) die belangrijk bijdragen aan een gezond eetpatroon. Ze staan bekend om hun gunstige effecten op hart en bloedvaten, bij diabetes en tijdens de spijsvertering. Bovendien helpen ze bij het streven naar een gezond gewicht.