0

Het Klokhuis op bezoek bij Meesters van De Halm

Een tijdje terug kwamen onze vrienden van Het Klokhuis langs om twee items te maken rondom ontbijtgranen. Ze zijn over de jaren heen al vaker bij ons over de vloer geweest en daar genieten we altijd enorm van. We vinden het ontzettend leuk om onze deuren open te stellen om zo te laten zien hoe onze productie er aan toe gaat.

Alles over havermout

Het eerste item, dat afgelopen januari is uitgezonden, ging over de productie van havermout. We hebben met veel liefde alle stappen uitgelegd hoe we van haverkorrels heerlijke havermout maken. Om het ontbijtje compleet te maken hebben we Hanne Clemens van de blog www.gewoonhanne.nl uitgenodigd om uit te leggen hoe je havermout het allerlekkerste klaar kunt maken.

Leuk weetje: Hanne is nu onze collega! Ze is nu werkzaam als productontwikkelaar en marketingmedewerker. Ze ontwikkelt regelmatig heerlijke recepten die we delen op onze socials en website. Wij kunnen dus regelmatig van haar havermoutjes, baksels en andere creatieve gerechten genieten! Benieuwd naar deze recepten? Bekijk ze hier!

Je kunt hier het item over havermout hier terugkijken: ​​https://www.youtube.com/watch?v=eeUezWqy-y4&ab_channel=HetKlokhuis

Alles over granola

Het tweede item werd 21 maart uitgezonden en gaat over granola. Luca en Janine stelden het Klokhuis de volgende vraag: ‘Hoe wordt granola eigenlijk gemaakt?’. Daar kunnen wij natuurlijk als geen ander antwoord op geven. We hebben alle stappen in het productieproces laten zien en onze productontwikkelaar Anne van Grinsven vertelde hoe het ontwikkelen van een granola precies in werking gaat.

Je kunt hier het item over ‘granola’ terugkijken, het begint op 2:40.

Alles over muesli

In 2018 kwam het klokhuis ook op bezoek. Toen wilde ze alles weten over muesli! Dit item kun je hier terugvinden.

Een filmploeg over de vloer

Hoe is het nu eigenlijk als er zo’n filmploeg langs komt? Anne vertelt hoe ze de opnames beleefd heeft: “Het was een lange, maar zeker leuke en leerzame dag. Het is erg leuk om te ervaren hoe het achter de schermen aan toe gaat. Nog leuker maakt het dat je echt onderdeel bent van het item, iets wat je natuurlijk niet snel meemaakt! Van tevoren hebben we een script ontvangen waardoor we een goed beeld konden krijgen over wat er ging gebeuren die dag. Je weet dus van tevoren al welke vragen je krijgt dat was erg fijn want zo kon je je toch wel wat voorbereiden. De nodige zenuwen waren er wel, maar eenmaal bezig vielen die zenuwen al snel weg en was het vooral een hele toffe ervaring!”

Wil je op eigen houtje door onze fabriek wandelen? Dat kan! We hebben vorig jaar onze panden met een 3D-camera laten fotograferen waardoor je een letterlijk kijkje in onze keuken kunt nemen. Benieuwd? Klik dan hier!