0

Hap! En de verpakking is weg

Producenten van verpakkingsmaterialen krijgen nogal eens de wind van voren. Dankzij hen zouden we zoveel afval hebben. Ook onze klanten willen hun ontbijtgranen liever in een folie die niet milieubelastend is. We hebben goed nieuws! Want we hebben (letterlijk) beet.

Lekker hapje voor de bacterie

Bio4Pack. Bij dit bedrijf kwamen we na een zoektocht van vijf jaar uit. Zij leveren verpakkingsmaterialen die het milieu minimaal belasten. De nieuwe folie waar onze ontbijtgranen in verpakt zijn, is 100% gecertificeerd composteerbaar. Dat betekent dat bacteriën de folie bij de juiste condities helemaal opeten. Deze condities worden bij GFT-verwerkingsbedrijven behaald.

Tip: voor het beste resultaat

De folie is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (suikerriet en cellulose) en mag hup, met hetzelfde gemak, in de GFT-afvalbak. Een tip: gooi de zak pas in de bak als hij helemaal leeg is (helaas zijn bacteriën niet gecharmeerd van onze ontbijtgranen). Na het composteren blijft er alleen water en CO2 over. Dus met het gebruiken van onze producten help je mee het plastic probleem in onze wereldzeeën aan te pakken.

Trots! #1 op grote schaal

Volgens onze leverancier Bio4Pack zijn we hiermee het eerste bedrijf dat deze folie op grote schaal gebruikt. Het allerliefste wilden we een volledig hernieuwbare én composteerbare folie. Die bestaat wel, maar is nog niet geschikt voor producten en machines van biologische ontbijtgranen, zoals die van ons.

Mooi vanbinnen én vanbuiten

Wie met een microscoop boven onze nieuwe folie gaat hangen ziet dus dat de schoonheid van de folie vanbinnen zit. En toch, het oog wil ook wat. Daarom is de nieuwe verpakking helemaal gerestyled. Het totale plaatje (inclusief inhoud) is nu helemáál onweerstaanbaar.