0

8 x glutenvrije bakrecepten

We hebben een rijtje met 8 heerlijke glutenvrije gebakjes voor je op een rijtje gezet. Misschien zoek je inspiratie voor de verjaardag van je glutenvrije vriendin, ben je zelf aan het experimenteren met glutenvrij eten of heb je een allergie of intolerantie. Deze 8 recepten zijn sowieso een hit!

Gezondere, Glutenvrije & Vegan Tiramisu

Niet alleen is deze tiramisu glutenvrij maar hij is ook nog eens vegan te maken én laag in suiker. De tiramisu is opgebouwd uit laagjes, bestaande uit een bodem op basis van havermout met daartussen een crème van kokosyoghurt en vegan roomkaas. Natuurlijk zullen de essentiële tiramisu smaken van koffie en cacao niet ontbreken. Dit recept is door Jenny van het instagramaccount ‘jengoesnuts’ speciaal ontwikkeld met de havermout van Meesters van De Halm. Houd in je planning met dit heerlijke dessert wel even rekening met de extra rusttijd in de koelkast. Daarna is het verantwoord smullen maar!

Bekijk HIER het recept.

Blauwe Bessen Citroen Muffins met Haverzemelen

Muffins zijn niet vaak glutenvrij én plantaardig te vinden, maar stop met zoeken want deze zijn dat wel! Gemaakt met onze haverzemelen en amandelmeel. Blauwe bessen zijn heerlijk in combinatie met citroen, dit geeft een frisse zoetzure smaak. Wist je dat blauwe bessen ook op Nederlandse bodem te telen zijn, maar officieel komen ze uit het noordoosten van de Verenigde Staten. De Nederlandse teelt vindt vooral plaats in Limburg, Brabant en Drenthe op luchtige zand- of veengrond. Neem je onze Nederlandse haverzemelen en ga je op zoek naar een blauwe bessenteler in de buurt, dan geniet je van lekker lokaal!

Bekijk HIER het recept.

No-Bake Frambozen Bites

Als je nog niet goed wist wat je met teffvlokken kunt maken zou je dit recept eens moeten proberen. Met als waarschuwing daarbij dat je er wellicht verslaafd aan raakt. Teff is een glutenvrije graansoort die oorspronkelijk uit Afrika komt. We gebruiken teffvlokken in de bodem van deze frambozen bites en de combinatie met de frisse frambozen topping blijkt een gouden combinatie. Het gemakkelijke aan dit recept is dat er geen oven voor nodig is. Na de bereiding gaat het enkele uren in de koelkast om op te stijven, het eindresultaat is een traktatie voor maar liefst 16 personen.

Bekijk HIER het recept.

Quinoacake met Bloedsinaasappelglazuur

Quinoa is veelzijdig, maar wist je al dat je er ook een cake mee kunt bakken? Onze quinoavlokken worden in dit recept gemalen en gecombineerd met amandelmeel. Daar gaat (plantaardige) boter, suiker, ei of eivervanger en havermelk bij. Dit wordt gebakken in een mooie tulbandvorm en versierd met een bloedsinaasappel glazuur en rood fruit. Het eindresultaat is werkelijk een plaatje!

Bekijk HIER het recept.

Fudgy Brownies met Frambozen

Deze fudgy brownies zijn naast glutenvrij ook wat voedzamer dan de gemiddelde brownie. Je maakt ze met havervlokken, pure chocola, cacao en appelmoes. Verder gaat er vanille-extract in, bakingsoda, een snufje zout en verse frambozen.

“Romantischer dan deze super fudgy, vegan chocolade brownies met frambozen gaat je dessert niet worden. En of je ze nu in je eentje, met z’n tweetjes of met een hele groep eet: driedubbel genieten ga je sowieso.” – Miriam, The Veggie Reporter

Bekijk HIER het recept.

Haver-pindakaaskoeken

Haverkoeken zijn heel handig en lekker om mee te nemen voor onderweg. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling, fietstocht, picknick of in de auto naar een vakantiebestemming. Ze zijn goed in grote hoeveelheden te maken, blijven best wat dagen goed en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Bovendien kun je er na 1 of 2 koeken weer flink wat kilometers tegenaan. Dat geldt zeker ook voor deze versie van haverkoeken met pindakaas en chocolade chips!

Bekijk HIER het recept.

Appel-Peren Crumble

Let’s get ready to crumble! Met deze glutenvrije appel-perencrumble heb je binnen een handomdraai een heerlijk warm baksel op tafel staan. 🍐 Heerlijk met een bolletje vanille-ijs of zelfs zo als ontbijt!

Bekijk HIER het recept.

Glutenvrije Bananenbroodmuffins

Bananenbrood, maar dan in hapklare porties. We kennen weinig mensen die géén fan zijn bananenbrood. Daarom is bananenbrood in muffinvorm ook helemaal geen slecht idee. – ideaal voor onderweg! Dit recept is ontwikkeld door Ansie van het Instagramaccount @fansiefood.

Bekijk HIER het recept.

Op zoek naar meer glutenvrije recepten?

Bezoek dan onze receptpagina met ál onze glutenvrije recepten. Dat zijn er meer dan 100!! Bekijk de receptpagina HIER.