0

5x recepten met Crunchy Granola

Of je nu kiest voor Appel-Kaneel, Chocolade-Banaan of Noten, al onze Crunchy Granola’s hebben een stevige crunch, dankzij de gepofte rijstcrisps die we toevoegen aan de mix van Nederlandse granen. De Crunchy Granola’s zijn lekker in een kom yoghurt met wat fruit, maar je kunt er veel meer mee dan dat! In deze blogpost voorzien we je van 5 lekkere recepten met gegarandeerde crunch.

Voordat we beginnen: ‘Crunchy’ wordt ‘Crunchy Granola’

De echte Meesters van De Halm fans herkennen onze Crunchy’s natuurlijk meteen aan de zakjes met paarse logo’s. Als trouwe Crunchy liefhebber was het jou misschien al opgevallen dat de naam op die zakjes veranderd is. De Crunchy’s heetten voorheen namelijk altijd ‘Crunchy’. Dat hebben we sinds kort veranderd naar ‘Crunchy Granola’.

Er was namelijk bij onszelf, maar ook bij onze klanten, wat verwarring over alle namen die we gebruiken om onze producten aan te duiden. Het is ook een lastige kwestie, want wat is nu precies een ‘granola’ en waarom zouden we het ene gebakken product een ‘Crunchy’ noemen en het andere een granola?

Wij hedden daar altijd wel richtlijnen voor gehad. Zo vinden wij dat een muesli hoort te bestaan uit een mix van granen aangevuld met noten, zaden, pitten en eventueel gedroogd fruit. Wanneer je de granen, noten en zaden met een zoetstof bakt en er vervolgens gedroogd fruit doorheen mengt krijg je een Krokante Muesli. Voeg je er wat extra crunch aan toe in de vorm van rijstcrisps, dan heb je een Crunchy. Als je daarentegen alle ingrediënten in 1 bakgang bakt, zonder daarna nog ingrediënten toe te voegen, dan noemen we dat een granola. Het is een indeling, maar hij is wel wat ingewikkeld en niet universeel. Het viel het ons op dat steeds meer merken simpelweg de term ‘granola’ gingen gebruiken voor allerlei gebakken ontbijtgranen. En toegegeven, ‘granola’ is een woord dat lekker klinkt en op dit moment erg in trek is. Wij besloten daarom mee te gaan in die beweging en onze ‘Crunchy’ voortaan ‘Crunchy Granola’ te noemen.

Je vindt onze Crunchy’s nog steeds in dezelfde zakken met hetzelfde paarse logo en met dezelfde crunch, maar met een nieuwe benaming. We hebben ook wat nieuwe smaken aan de lijn toegevoegd, zoals de Crunchy Granola Noten en een variant met Chocolade en Hazelnoten. We hebben ook afscheid genomen van wat van de smaken die wat minder goed liepen: Citroen/Gember, Tropisch Fruit en Chocolade/Sinaasappel.

5x recepten met Crunchy Granola

Hoe je de Crunchy Granola ook noemt, het is een lekker veelzijdig product dat niet alleen heerlijk is om in je ontbijt te verwerken, maar ook om in de keuken mee aan de slag te gaan. Hieronder vind je 5 lekkere recepten. Van een gezond ontbijt tot een iets minder gezonde, maar wel erg lekkere, traktatie voor bij de koffie. Smakelijk!

Frambozen chiapudding met Crunchy Granola Haver Fruit

Chiapudding, misschien heb je er wel eens van gehoord. De een vindt het geweldig, de ander vindt het niks. Doordat de chiazaadjes veel vocht opnemen ontstaat er een soort gel rondom de zaadjes. Dat maakt de structuur van chiapudding een beetje jelly-achtig. Wij voegen graag wat wat Crunchy Granola toe voor een lekkere, knapperige bite. Deze chiapudding is lekker fris door de friszure smaak van frambozen. Die smaak komt ook terug in de Crunchy Granola Haver fruit.

Bekijk het recept voor de chiapudding hier!

Crunchy Chocolade Bites met Crunchy Granola Chocolade Hazelnoot

Zoals we al schreven, staan er niet alleen maar gezonde recepten in dit lijstje. Deze Crunchy Chocolade Bites zijn wat minder gezond, maar wel erg lekker en super gemakkelijk om te maken. We maakten deze bites met de KiKa Crunchy Granola, een granola die we maakten om geld in te zamelen voor een actie voor KiKa van één van onze collega’s. We vonden de granola zo lekker dat we deze standaard in ons assortiment hebben opgenomen als Crunchy Granola Chocolade Hazelnoot.

Bekijk het recept voor de Crunchy Chocolade Bites hier!

Banaan Noten Smoothie met Crunchy Granola Noten

Nog een nieuwkomer in ons Crunchy Granola assortiment is de Crunchy Granola Noten. Deze basis crunchy is aangevuld met hazelnoten, amandelen en pecannoten. Een perfecte mix om allerlei ontbijtrecepten mee te maken, zoals deze smoothie met notenpasta en banaan.

Bekijk het recept voor de Banaan Noten Smoothie hier!

Gevulde appels uit de oven met Crunchy Granola Appel Kaneel

Voor de koude, regenachtige dagen mag een warm ovengerecht niet ontbreken in deze lijst. Daarom willen we je graag deze gevulde appels uit de oven tippen. De appels zijn gevuld met een vegan amandelspijs en een lekkere crunchy laag van onze Crunchy Granola Appel Kaneel. Daar wordt je snel weer warm van na een flinke regenbui.

Bekijk het recept voor Gevulde Apples uit de Oven hier!

Vegan Chocolademousse met banaan en havercrunchy

Vegan Chocolademousse met Crunchy Granola Bananasplit

We eindigen met onze eigen favoriet: vegan chocolademousse met Crunchy Granola Bananasplit. In deze vegan versie van chocolademousse vervingen we het gebruikelijke eiwit door aquafaba, het vocht uit een blik kikkererwten. Aquafaba bevat van nature veel eiwitten, waardoor je het net als kippeneiwit kunt opkloppen tot een luchtig schuim. Gelukkig proef je daar helemaal niks van. Het enige wat je proeft is een fluweelzachte chocolademousse met een knapperige topping van Crunchy Granola.

Bekijk het recept voor Vegan Chocolademousse hier!