0

Verkooppunt uitgelicht: De Bisschopsmolen

De Bisschopsmolen ligt in een historisch pand in het Jekerkwartier in hartje Maastricht. Behalve de bakkerij, vind je hier ook de gelagkamer voor een heerlijk ontbijt of heerlijke lunch. Maar wie nieuwsgierig is, kan de molen bezichtigen, een rondleiding of workshop boeken of een handje helpen bij de bakkers.

Bisschopsmolen Maastricht

De Bisschopsmolen hecht veel waarde aan samenwerking. Door het bundelen van kennis en kunde krijgt innovatie de ruimte. ‘Local food is superfood’, is dan ook hun motto. Ze werken het allerliefst samen met partners uit de streek. Als je elkaar kent, dan kun je elkaar inspireren en motiveren. Het beste uit elkaar en uit de grondstoffen halen. Bovendien scheelt het tijd, geld en milieubelasting om de producten naar onze bakkerij te brengen. Vandaar dat wij trotse partners van De Bisschopsmolen zijn!

Wat de Bisschopsmolen speciaal maakt

We willen met onze producten laten zien hoe je door eenvoud en door terug te gaan naar de essentie van eten onweerstaanbare broden & vlaaien kunt bakken. Voor ons is brood bakken weliswaar een bescheiden bezigheid, maar ook een ambacht. Een vak apart. We respecteren onze grondstoffen, gebruiken alleen natuurlijke producten, nemen de tijd en kneden nog gewoon met onze handen. Daarbij werken we zo duurzaam mogelijk met regionale ingrediënten. En we realiseren ons als geen ander hoe belangrijk het is om samen te werken met mensen die dezelfde motivatie hebben. Onze partners spelen essentiële rol, omdat we van elkaar en ieders expertise leren en samen groeien naar een duurzame toekomst! Zo werken we o.a. samen met GrainLabs, een kenniscentrum van granen, Maastricht University, Team Jumbo-Visma en Team Sunweb.”

Het favoriete Meesters van De Halm product van De Bisschopsmolen

Wij zijn groot fan van zowel de speltmuesli als van de havermout, omdat ze zorgen voor een goede start van de dag bij het ontbijt. Ze leveren duurzame energie voor het lijf, er is gemakkelijk mee te variëren en het is ook nog eens heel lekker! Olympisch vlinderslag specialist Joeri Verlinden, topsporter en partner van GrainLabs, ontbijt met de speltmuesli van Meesters van de Halm. De havermuesli word gebruikt voor onze haver-vruchten koekjes.