Tritordeum Meel – De Bisschopsmolen

4,25

Op voorraad

Tritordeum is uit een combinatie van durum en wilde gerst ontstaan. Dit gewas is eind vorige eeuw ontwikkeld door gebruik te maken van traditionele teelttechnieken. Het is dus niet genetisch gemodificeerd. Op dit moment wordt tritordeum rond de Middellandse Zee geteeld. Dit komt mede doordat het graan bestand is tegen droogte en hoge temperaturen. Tritordeum heeft de eigenschap om beter verteerbaar te zijn dan tarwe, dit bevat ca 40% minder gluten dan tarwe. Het gaat hierbij om een specifiek soort gluten, genaamd A-gliadine. Ook het hogere gehalte aan onverzadigde vetzuren sluiten perfect aan op de behoefte van de topsporters en de gewone man.

Energetische waarde1453 kJ / 347 Kcal
Vetten2,2
Waarvan verzadigde vetzuren0,6
Koolhydraten65,0
Waarvan suikers2,6
Vezels12,0
Eiwitten14,0
Zout0,9

Bio: Niet bio:

100% tritordeum meel

Tritordeum Meel – De Bisschopsmolen

AUTHENTIEKE BIOLOGISCHE
NEDERLANDSE GRAANPLETTERIJ
SINDS 1977

Maak kennis met onze Meesters