0

Haver hot chocolate

20 minuten Havermout 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 400 milliliter water
  • 2 theelepels cacao
  • 40 gram pure chocolade
  • 2 theelepels ahorn siroop
  • snufje zout
  • Extra: Blender/keukenmachine en een kaasdoek/theedoek

Bereidingswijze

1

Maak eerst de havermelk. Week de havermout een kwartier in het water. Mix de havermout

2

het water en het zout vervolgens met een mixer of keukenmachine tot alle haver helemaal fijn is.

3

Giet het mengsel door een kaasdoek om alle haverdeeltjes uit de melk te filteren. Als je geen kaasdoek hebt kun je hiervoor ook een theedoek gebruiken. Let er wel op dat deze niet te sterk naar wasmiddel ruikt

4

want dan kan je havermelk deze smaak overnemen.

5

Doe de havermelk in een pannetje en verwarm hem. Snijd de pure chocolade fijn en voeg deze samen met het cacaopoeder en de ahornsiroop toe. Roer goed door tot de chocolade gesmolten is. Vind je de haver hot chocolate te dik? Voeg dan een scheut water toe.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!