0

Vegetarische Burger met Quinoavlokken

30 min Quinoavlokken 5 personen

Een heerlijke vegetarische hamburger en wanneer gecombineerd met een glutenvrij boordje ook geschikt voor mensen met een glutenallergie!

Ingrediënten

  • 100g de Halm quinoavlokken
  • 130 g kikkererwten zonder vocht
  • 1 winterpeen
  • 1 ei
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gember poeder
  • snufje peper en zout
  • Olie om in te bakken
  • Hamburger broodjes
  • Beleg
  • bv: spitskool en cheddar
  • (Mosterd)saus

Bereidingswijze

1

Schil de wortel en snijd deze in grove blokken. Snipper hierna de knoflook en doe deze in de blender met de kikker erwten

2

de kruiden en wortel tot er een grof mengsel ontstaat.

3

Doe het mengsel in een kom

4

voeg hier het ei en Quinoa vlokken toe en roer dit met een lepel goed door. Wanneer het mengsel nog te nat is kun je extra Quinoa vlokken toevoegen.

5

Vorm 5 hamburgers van het deeg.

6

Verwarm een pan met olie en bak de burgers op middelhoog vuur voor ongeveer 7 minuten.

7

Beleg je broodje hamburger naar smaak.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!