• nl
  • en

Gierstsalade

Quinoavlokken

Ingredi├źnten

  • 200g gierst
  • 50g De Halm quinoavlokken
  • Zout en peper
  • 1 courgette
  • 1 grote pot zongedroogde tomaten op olie
  • 24 groene olijven zonder pit
  • 1 etl fijngesneden verse munt

Bereidingswijze

1

Spoel de gierst in een zeef onder koud water en laat uitlekken. Breng 2 liter water met zout aan de kook en voeg de gierst toe.

2

Zet de pan op een zeer laag vuur en kook de gierst 10 minuten. Voeg de quinoavlokken toe en kook nog 8 minuten.

3

Giet het gierst-quinoamengsel af en meng er 3 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten door. Maak het geheel met een vork los.

4

Snijd de courgette doormidden, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de courgette in plakjes.

5

Verhit 1 eetlepel tomatenolie in een koekenpan en bak de courgette tot hij goudbruin is.

6

Snijd 8 zongedroogde tomaten in kleine reepjes en snijd de olijven doormidden. Meng dit met de munt door de gierst.

7

Voeg eventueel nog extra tomatenolie toe en breng de salade op smaak met zout en peper. Serveer de salade lauwwarm of koud met de courgette.