• nl
  • en

Vlokkenpap

Havervlokken

Ingrediënten

  • 50g vlokken naar keuze
  • 5dl melk of water

Bereidingswijze

1

Giet 5 dl melk of water in een pan. Breng dit aan de kook.

2

Schud 50 gram vlokken in de pan. Laat dit koken volgens de kooktijd die op de verpakking vermeld staat. De graanvlokken zijn gaar wanneer er geen harde stukjes meer in je mond achterblijven wanneer je het hebt doorgeslikt.

3

Voor pap (uitgezonderd de gierstvlokken en amaranthvlokken) geldt dat het nog even moet staan voor het wordt gegeten, zodat het graan nog wat melk of ander vocht kan opnemen. Hoe lang je het moet laten nawellen staat ook vermeld op de voorkant van de zak.

4

In plaats van koken kunt u er ook voor kiezen om de graanvlokken te laten weken zonder te koken. Als u dit wilt, moet u de graanvlokken een paar uur laten staan. U kunt bijvoorbeeld 's avonds de pap maken en 's morgens de pap opeten.

5

De verhouding 50 g vlokken op 5 dl melk is over het algemeen goed. Bij havermout krijg je een tamelijk dikke pap. De een zal dit lekker vinden, terwijl de ander liever 40 g per 5 dl melk heeft.