0

Haverpeperkoek

30 minuten (+ 90 minuten oventijd) Havermout 12 personen

Ingrediënten

  • 300 gram havermout
  • 200g bloem
  • 500g bruine suiker
  • 500ml melk
  • 7g bakpoeder
  • 2 tl gemalen nootmuskaat
  • 2 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.

2

Maal de havermout in een mixer fijn.

3

Meng de Havermout, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en nootmuskaat in een kom.

4

Breng de melk en de suiker in een pan aan de kook en giet de kokende massa, al roerend, beetje bij beetje toe aan het droge mengsel.

5

Vet het cakeblik in, bekleed met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de koek in 1,5 uur gaar.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!